Punajuurisosekeittoa ja Peltola Blue -juustoa Lyseonmäen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, punajuurikeitto
Ohje on Lyseonmäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

6 keskikokoista kuorittua punajuurta (pilkottuna)
1 sipuli pilkottuna
rakuunaa ja suolaa
vettä sen verran, että punajuuret peittyy
2 dl kermaa

n. 150 g Peltolan Blue-juustoa
(smetanaa)

Keitä punajuuria ja sipulia vedessä  pehmeäksi, soseuta sauvasekoittimella. Lisää 4 dl kermaa ja mausteet, sekoita kunnolla ja murustele pinnalle Peltolan blue-juustoa. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.

Ohje: Lyseonmäen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Keitot
Erityisruokavalio: 
Munaton