Normaali versio

Punajuuriterriinit

punajuuriterriini, jouluruuat, kasvisruuat
Tämä punajuuriterriini sopii niin kalan kuin lihankin seuralaiseksi.

Huom! Ohje kahdelle

2 pientä etikkapunajuurta
1 pieni omena
0,75 prk ranskankermaa
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl sinappia
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori omena ja poista siemenkota. Soseuta punajuuret ja omenat monitoimikoneessa, sauvasekoittimella tai raasta hienoimmalla terällä. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausteet. Purista liivatteista vesi ja liota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä punajuuriseokseen. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos talouskelmulla vuorattuihin pieniin vuokiin tai kahvikuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa punajuuriterriinit alkupalalautaselle ja koristele ne ruohosipulisilpulla. Asettele viereen 1-2 kirjolohikierreviipaletta, 2-3 silliviipaletta (joko valmiina ostettua tai itse valmistettua) ja keitetty peruna. Halutessasi voit tarjota vielä lisäkkeeksi paahdettua ruisleipää pieninä kolmioina.

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton