Purjo-perunasosekeitto Paraistenseudun koulun tapaan

Ohje on Paraistenseudun koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

2 kpl jauhoista perunaa
2 kpl purjoa
8 dl vettä
1 kpl luomu kasvisliemikuutio
1 prk Plant creamy cooking onion/kaura
ripaus mustapippuria
2 tl kasviöljyä

Pinnalle
perunankuoria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Pese perunat ja halkaistu purjo hyvin.
Kuori perunat ja säästä kuoret, paloittele perunat ja purjo.
Lisää kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan.
Keitä kunnes perunat ovat kypsiä (n. 15–20 min).
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää kauravalmiste ja anna kiehahtaa samalla sekoittaen.
Tarkista suola, nosta kattila levyltä ja peitä kannella.
Sekoita perunankuorien joukkoon 2 tl kasviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda perunankuoret paistinpannulla kunnes kuoret rapeutuvat.
Tarjoa purjo-perunasosekeitto paahdettujen perunankuorien kanssa

Keiton kanssa sopii hyvin monisiemen-näkkileipä.

Ohje: Paraistenseudun koulu, Ruokavisa 2016.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton