Normaali versio

Raakana pakastetut omenalohkot

omena, lohkot, omenalohkot, säilöntä
Pakastetut omenalohkot nopeuttavat esimerkiksi leivontaa ja ovat kätevä tapa säilöä omenasatoa.

n. 1 kg kotimaisia hapahkoja omenia
n. 1 dl sokeria

Poista omenista siemenkodat. Kuori omenat halutessasi. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Pane omenalohkot pakastusrasioihin tai pakastepusseihin ja ripottele joukkoon sokeria ja pakasta.

Pakastetut omenalohkot maistuvat tuoreen raikkailta ja sopivat hyvin käytettäviksi piirakoihin, torttuihin ja jälkiruokiin. Levitä omenalohkot leivonnaisten pinnalle hiukan vielä kohmeisina.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton