Rahkalla ja omenamarmeladilla täytetty pullakranssi

Rahkaisasta omenakranssista riittää monelle pääsiäispöydässä!

Pullataikina

5 dl maitoa
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1rkl kardemummaa
15-16 dl vehnäjauhoja
200g pehmeää voita

Täyte

1 prk paistonkestävää omenamarmeladia
1 tlk maitorahkaa
2 munaa
2dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja raastettu sitruunan kuori keskenään. Jaa taikina kolmeen osaan, kauli n. ½cm paksuisiksi levyiksi. Laita levyn keskelle omenamarmeladia ja päälle rahkatäytettä. Leikkaa reunat n. 2-3cm levyisiksi "hapsuiksi", älä kuitenkaan leikkaa aivan täytteeseen asti. Kääntele hapsut vuoroin kummaltakin puolelta hieman vinosti ristiin täytteen päälle. Käännä pitko kranssin muotoon ja paina päät yhteen. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista kransseja 200 asteessa ensin 10 minuuttia, käännä lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistoa vielä toiset kymmenen minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Pullat ja uppopaistetut leivonnaiset
Erityisruokavalio: