Rahkapiirakat

Pohjaan
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 ps kuivahiivaa tai puoli pakettia tuorehiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
(1 muna)
0,75 dl öljyä tai 100 g voita
0,5 dl rusinoita

Rahkatäytteeseen
1 tlk maitorahkaa
0,25 dl sokeria
1 muna
1 dl rusinoita
0,25 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua

Voiteluun
munaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja 1 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. (Jos käytät tuoretta hiivaa, lisää se kädenlämpöiseen maitoon ennen muita aineksia.) Vatkaa voimakkaasti. Lisää loput jauhot alustamalla taikinaa käsin. Alusta pehmeä rasva taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja kädestä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota ne hyvin. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina pulliin syvennys jauhotetulla juomalasin pohjalla. Voitele reunat kananmunalla ja täytä syvennys rahkatäytteellä. Paista rahkapiirakat 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut, Pullat ja uppopaistetut leivonnaiset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen