Ranskalainen perunasalaatti

perunasalaatti, ranskalainen perunasalaatti, peruna
Perunasalaattiin voi käyttää syömättä jääneet lisäkeperunat ja näin välttyä ruokahävikiltä!

8 keitettyä, kiinteää perunaa
1 punasipuli tai sipuli
2 omenaa
2 rkl kaprista tai 1 maustekurkku
200 g pakastettuja herneitä tai papuja

Kastikkeeseen
1 dl omenamehua
0,5 dl puna- tai omenaviinietikkaa
0,5 dl öljyä
1 - 1,5 rkl sinappia
tuoretta rosmariinia tai rakuunaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
(suolaa)

Leikkaa perunat kuutioiksi tai viipaleiksi. Hienonnaa sipuli ja kuutioi omenat. Jos käytät kurkkua, leikkaa se pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Hienonna rosmariinia tai rakuunaa. Kaada kastike salaattiaineiden joukkoon.

Sekoita salaatti nostellen ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua vähintään tunnin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

 

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen