Raparperikiisseli

Raparperi, kiisseli, jälkiruoka
Raparperikiisseli on alkukesän jälkiruoka.

6 raparperinvartta
4 dl vettä
1 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja

Maukkain kiisseli syntyy nuorista, mehevistä raparperinvarsista. Poista vanhemmista varsista uloimmat karkeat rihmat. Huuhtele raparperit ja leikkaa parin sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää raparperit joukkoon ja keitä pehmeiksi.

Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus keitokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vain pulpahtaa ja kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Tarjoa raparperikiisseli haaleana kylmän maidon kanssa.

Vinkki: Voit lisätä haaleaan kiisseliin 1 - 2 viipaloitua banaania tai 2 - 3 dl viipaloituja tuoreita mansikoita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

 

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton