6 raparperinvartta
4 dl vettä
1 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
Maukkain kiisseli syntyy nuorista, mehevistä raparperinvarsista. Poista vanhemmista varsista uloimmat karkeat rihmat. Huuhtele raparperit ja leikkaa parin sentin paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää raparperit joukkoon ja keitä pehmeiksi.
Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus keitokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vain pulpahtaa ja kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Tarjoa raparperikiisseli haaleana kylmän maidon kanssa.
Vinkki: Voit lisätä haaleaan kiisseliin 1 - 2 viipaloitua banaania tai 2 - 3 dl viipaloituja tuoreita mansikoita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.