Raparperimehu

Raparperi, kesä, raparperijuoma

1,5 kg raparperia
6 dl vettä
5 kokonaista neilikkaa
500 g sokeria
1 maustemitta natriumbentsoaattia (apteekista)

Huuhdo raparperit, mutta niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa raparperit sentin paloiksi. Keitä vesi, lisää rapareripalat sekä neilikat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia eli kunnes raparperit rikkoutuvat. Siivilöi raparperit ja anna mehun valua puolen tunnin ajan.

Mittaa mehu, kiehauta ja lisää sokeri. Kiehauta uudelleen ja kuori vaahto. Ota kattila liedeltä.

Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua ja lisää lopun mehun joukkoon sekoittaen. Pullota mehu puhtaisiin, lämpimiin pulloihin ja sulje pullot. Säilytä raparperimehumehu kylmässä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry, Teppo Johanson

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Lisäkkeet, Välipalat
Ruokalaji: 
Juomat, Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton