Raparperisima

Sima, Raparperi, juoma, Raparperisima
Monikäyttöinen raparperi taipuu myös makeaksi simaksi.

4 l vettä
1,3 l viipaloitua raparperia
0,5 kg fariinisokeria
0,5 dl sitruunamehua
hiven (vajaa 0,25 tl) tuorehiivaa

Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä miedolla lämmöllä 20
minuuttia.  Kaada muodostunut raparperimehu siivilän läpi isoon astiaan fariinisokerin päälle.

Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Lisää hiivaa, kun simapohja on haaleaa.

Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Pane puhtaisiin pulloihin muutamia rusinoita ja 1 tl sokeria. Kaada raparperisima päälle ja siirrä suljetut pullot kylmään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Välipalat
Ruokalaji: 
Juomat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton