Rapsakat tikka masala -silakkapihvit

Ruokavisa, loppukilpailu, Aurinkolahden peruskoulu
Resepti on Aurinkolahden peruskoulun menusta Ruokavisan loppukilpailusta 2013.

300 g silakkafileitä
tikka masalaa (indian style curry paste)

Jauhoseos:

1 dl ruisjauhoa
chilijauhetta
¼ tl suolaa

paistamiseen:

 nokare voita

Koristelu:

1 kpl sitruunaa
tuoretta tilliä

  1. Sekoita ruisjauho ja suola keskenään (syvä lautanen).
  2. Sivele silakkafileet tikka masala currytahnalla ja kääntele sen jälkeen jauhoseoksessa (joukossa  suolaa ja chiliä) molemmin puolin.
  3. Kuumenna rasva pinnoitetussa paistinpannussa. Nosta silakkapihvit pannulle. Pienennä tehoa.
  4. Käännä pihvit varovasti paistinlastalla, kun niiden alapuoli on ruskistunut.
  5. Paista pihvejä 3-4 min kummaltakin puolelta.
  6. Nosta ne tarjoiluvadille.
  7. Koristele annoslautanen: silakoiden viereen sitruunalohko ja tuoretta tilliä.
Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: