Rapuvoileipä Kotimäen koulun tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Kotimäen koulun loppukilpailuresepti Ruokavisassa 2014.

1 sitruuna
1 viipale täysjyvävehnäleipä
8-10 keitettyä suomalaista isoa rapua
kasvirasvalevitettä
salaattiruukku
tuoretta tilliä

Kuori ravut, ota niistä rapuvoi ja rapuneste talteen erilliseen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Ota paahtoleivistä reunat pois ja paahda leipä pannulla. Sivele tämän jälkeen leipä molemmin puolin rapuvoi- ja rapunestetahnalla. Halutessasi voitele leivät kasvirasvamargariinilla. Laita salaatinlehtiä leiville ja salaatinlehtien päälle ravut ja ripaus puristettua sitruunaa. Koristele tilillä ja sitruunalohkoilla.

Loppukilpailumenu, Ruokavisa 2014.
 

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton