Normaali versio

Riista-sienipihvit, kermakastike ja hunajaporkkanat

Riista-sienipihveihin
400 g hirvenjauhelihaa
1 dl sieniä hienonnettuna
1 sipuli silputtuna
2 munaa
2 tl pippuria
1 rkl suolaa
1 dl korppujauhoa

Kastikkeeseen
1 dl kermaa
2 rkl voita
1 dl vehnäjauhoa
2 dl vettä

Kuullota sipulisilppu ja hienonnetut sienet pannulla. Siirrä astiaan jäähtymään. Lisää jäähtyneiden sienien, sipulien joukkoon kananmuna, korppujauhot, mausteet ja hirvenjauheliha. Sekoita taikina kevyesti ja jätä tasaantumaan astiaan 10 - 15 minuutiksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista öljy ja voi seoksessa.

Sulata voi kastiketta varten kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Paista jauhoja hetki ja lisää vesi ja kerma. Keitä kunnes vehnäjauhot kypsyvät ja seos sakenee.

Hunajaporkkanoihin
3 porkkanaa
vettä
suolaa
1 rkl hunajaa
1rkl voita

Leikkaa porkkanoista kiekkoja ja keitä suolavedessä. Mausta voilla ja hunajalla tarvittaessa suolaa. Tarjoa hunajaporkkanat riista-sienipihvien kanssa.

Ruokaryhmä: 
Ruokalaji: 
Erityisruokavalio: