Riistapatee

1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kermaa
1 dl lihalientä
500 g hirven jauhelihaa
1,5 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl salviaa
1 tl suolaa
0,25 rkl soijaa
1 muna
1 - 2 dl hienonnettuja, käristettyjä sieniä

Sekoita kaurahiutaleet, kerma ja lihaliemi. Anna seoksen turvota n. 10 minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita notkeaksi massaksi.

Kaada seos voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. Paista 150 asteessa n. 1 tunti. Tarjoile riistapatee puolukka- tai karpalokastikkeen kanssa.

(Charlotta Boucht ja Mari Koli: Tunnelmallinen joulu)

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: