Rosetit

2 munaa
0,5 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen
öljyä

Pinnalle
tomusokeria

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Älä vaahdota. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna padassa öljyä ja samalla rosettirauta. Kasta rosettimuotti taikinaan reunojaan myöten, mutta älä yhtään yli, sillä kypsyneen rosetit irroittaminen on tällöin hankalaa.

Nosta taikinainen rauta öljyyn ja kypsennä vaaleanruskeaksi, jolloin rosetti irtoaa raudasta. Nosta kypsä rosetti öljystä reikäkauhalla. Valuta ylimääräinen öljy laittamalla rosetit talouspaperin päälle vadille. Tarjolle laittaessasi ripota rosettien päälle tomusokeria siivilän läpi.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Pullat ja uppopaistetut leivonnaiset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen