Ruis-kalahampurilaiset

Herkulliset kalahampurilaiset ruisleivällä ja tartarkastikkeella

 

ruispaloja
salaattia
tomaattia
tartarkastiketta
kalapihvejä

Pese ja revi salaatti, huuhtele ja viipaloi tomaatit ja paahda ruisleivät uunissa tai leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilainen juuri ennen tarjoilua: Laita tartarkastiketta alemman ruisleivän päälle, lisää kalapihvi sekä kasvikset ja lopuksi ruisleivänpuolikas kanneksi. Voit lisätä halutessasi tartarkastiketta myös kasvisten päälle.

 

Tartarkastike

200 g kermaviiliä
1 rkl  sitruunamehua
½ tl rouhittua mustapippuria
1 dl sinappista kurkkusalaattia

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

 

Kalamurekepihvit

300 g  haukifileetä
200 g  kirjolohifileetä
2  munaa
2 dl  ruokakermaa
1 tl  suolaa
½ tl  valkopippuria
1 tl  kuivattua tilliä tai 1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
rypsiöljyä paistamiseen

Hienonna hauki- ja lohifileet monitoimikoneessa. Lisää munat, kerma ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi.

Laita paistinpannu kuumenemaan liedelle. Lisää pannuun tilkka rypsiöljyä. Muotoile massasta kahden ruokalusikan avulla pihvejä ja nosta pannulle. Paista kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: