Ruispiparit

0,5 dl hunajaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl sulatettua margariinia (rasvapitoisuus 60%)
1 muna
2,5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 rkl piparkakkumaustetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa kulhoon hunaja ja siirappi. Jos käytät kiinteää hunajaa, lämmitä hetki mikrossa. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähdytetty margariini, piparkakkumauste ja muna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä piparkakkumuotilla pipareita. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa n. 5 - 7 minuuttia. Ruispipareita tulee taikinasta noin 20 - 25 kappaletta.

Ohje: Anna K. Nettineuvoja, Maa- ja Kotitalousnaiset

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Pikkuleivät
Erityisruokavalio: