Ruissipsit Espoon yhteislyseon tapaan

Ohje on Espoon yhteislyseon koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

1 rkl rypsiöljyä
½ dl vettä
1ml suolaa
1/4 dl vehnä- tai ruisleseitä
1-1½ dl karkea täysjyväruisjauho
vehnäjauhoa kaulimiseen

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Mittaa kulhoon vesi, öljy, suola ja leseet.
Sekoita joukkoon ruisjauhoa vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina alkaa olla raskas ja tiivis.
Alusta taikinaa vehnäjauhotetulla alustalla niin kauan, että se on ”sitkeä”.
Kauli taikina ohueksi 2-3 mm ja ota siitä pyöreällä muotilla ruissipsejä.
Laita ruissipsit vieri viereen pellille leivinpaperin päälle.
Paista kiertoilmauunissa n. 5-7 min., kunnes leivät ovat saanet vähän väriä ja ovat rapeita.

Ohje: Espoon yhteislyseon koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Leivät ja sämpylät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton