Ruusunmarja-omenamarmeladi

500 g ruusunmarjoja
500 g happamia omenoita
2 - 3 dl vettä
500 g sokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Valitse ruusunmarjat tarkoin: vain vaaleanpunaiset ja punaiset kelpaavat, tummanpunaiset ovat liian kypsiä. Halkaise ruusunmarjat ja poista siemenet pienen lusikan avulla. Leikkaa marjat neljään osaan. Kuori omenat ja paloittele niin, että siemenkodat jäävät jäljelle.

Keitä paloiteltuja marjoja ja hedelmiä vedessä hiljaa kannen alla 25 minuuttia. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Tölkitä ruusunmarja-omenamarmeladi kuumana lasipurkkiin, ja sulje vasta kun sisältö on kunnolla jäähtynyt. Jos käytät sulatettua säilytysvahaa, levitä vaha jäähtyneen marmeladin päälle ja sulje purkki vasta vahan jäähdyttyä.

Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton