Sahramipullat

pulla, sahramipulla, pullataikina
Sahrami tekee pullasta jouluisen.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 rkl hienonnettua kardemummaa
1 tl muskottia
1 tl hienonnettua sahramia
200 g voita tai margariinia
runsas 1 kg vehnäjauhoja
2,5 dl rusinoita

Voiteluun
1 muna

Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat ja mausteet. Alusta jauhot ja pehmeä rasva taikinaan, kunnes taikina irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja, mutta älä tee taikinasta liian kovaa. Lisää rusinat alustamisen loppuvaiheessa.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo taikina pulliksi. Kohota sahramipullat, voitele ja paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Pullat ja uppopaistetut leivonnaiset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen