2 kesäkurpitsaa (á 400 g)
1 punasipuli
(1 porkkana)
(piparjuuren lastuja)
(mustaherukan lehtiä)
Liemeen
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 tl suolaa
kokonaisia neilikoita
1 laakerinlehti
valkopippuria
Pese kesäkurpitsat hyvin. Leikkaa kesäkurpitsa haluamaasi muotoon esim.viipaleiksi, veneiksi tai tangoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Lado kesäkurpitsa ja punasipuli (sekä muut mausteet) vuorotellen puhtaaseen tölkkiin.
Keitä liemi ja kaada kesäkurpitsan päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. Kesäkurpitsat ovat valmista syötävää kolmen viikon kuluttua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: Kotimaiset kasvikset ry.