Salviaporkkanat Espoon yhteislyseon tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Ohje on Espoon yhteislyseon koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

8 keskikokoista porkkanaa
30 g voita
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ dl (sitruuna)tuoretta salviaa

Pese, kuori ja halkaise porkkanat pituussuuntaan. Jos porkkanat ovat isoja, voit leikata ne neljään osaan.  Esikeitä porkkanoita pienessä vesimäärässä n. 5 min.
Sulata voi kattilassa, lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, hunaja ja suola. Revi tai hienonna joukkoon salvia.
Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 250 astetta.
Kaada salviakastike porkkanoiden päälle ja kypsennä porkkanoita grillissä muutama minuutti, niin että pinta saa vähän väriä.

Ohje: Espoon yhteislyseon koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton