Savumuikkuperunat

savumuikku, muikku, kala
Savumuikut aateloivat varhaisperunat.

16 varhaisperunaa keitettynä
1 tlk (200 g) savumuikkuja öljyssä tai vastasavustettuja pikkumuikkuja

Täytteeseen
2 herkkukurkkua
1 kesäsipuli
1 muna keitettynä
1 dl kevytranskankermaa
suolaa
pippuria
tilliä tai ruohosipulia

Pinnalle
tilliä tai ruohosipulia ja retiisejä

Puolita perunat pitkittäin ja asettele laakealle tarjoiluvadille vieri viereen. Valuta tölkitetyistä muikuista öljy ja siirrä muikut talouspaperin päälle.

Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja kananmuna. Hienonna tilli tai ruohosipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Nostele täyte tasaisesti perunoiden päälle. Puolita savumuikut pituussuunnassa, jolloin niitä riittää jokaiselle perunalle. Koristele savumuikkuperunat hienonnetulla yrtillä ja retiisiviipaleilla.

Vinkki: Voit asetella ainekset tarjolle myös salaatin tapaan: Viipaloi perunat laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle täytettä sekä savumuikkuja. Korista yrttisilpulla ja retiisiviipaleilla. Maistuu hyvältä leivän kanssa tai leivälle levitettynä!

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kala- ja äyriäisruuat, Kananmunaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton