Siemennäkkileipä ja fetalevite Vantaankosken koulun tapaan

Ohje on Vantaankosken koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

¾ dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
¼ dl pellavansiemeniä
½ tl suolaa
2 dl vettä
1 ½ dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten vesi ja öljy. Anna turvota viisi minuuttia.
Levitä tasaisesti puolelle uunipellille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Leikkaa näkkileipä paloiksi ja jatka paistamista vielä n. 20 minuuttia (kunnes näkkileipä alkaa tummua reunoista).

Fetalevite
100g maustamatonta tuorejuustoa
50g fetaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
tuoretta basilikaa
valkosipulia
koristeluun: rouhittua saksanpähkinää ja timjamia

Sekoita tuorejuusto ja murustettu feta yhteen, lisää mustapippuria maun mukaan.
Hienonna tuoreet yrtit sekä valkosipuli ja lisää joukkoon.
Levitä näkkileivälle ja koristele.

Ohje: Vantaankosken koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Välipalat
Ruokalaji: 
Leivät ja sämpylät, Levitteet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton