Sienisalaattitäytteinen leipä

Sienitäytteinen leipä, leipä, sieni, täytetty leipä
Syksyn sienisadon saaliita voi käyttää tähän näyttävään täytettyyn leipään.

1 leipä (soikea tai pyöreä sekaviljaleipä)
leivän sisustaa
1 (n. 150 g) kesäkurpitsa viipaleina
suolaa
mustapippurirouhetta
100 g siitakesieniä
150 g osterivinokkaita
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 tl balsamietikkaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta salviaa
tuoretta timjamia
noin 100 g maustamatonta tuorejuustoa
rucolanlehtiä

Leikkaa pullean limpun päältä viipale pois. Koverra sisusta veitsen avulla niin, että leivän pohja ja reunat pysyvät ehjinä. Yritä saada sisus mahdollisimman suurena palana ja leikkaa kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot 250-asteisessa uunissa uunipellillä grillivastuksen alla. Sekoita leipäpaloja pari kertaa paahtamisen aikana.

Ota leipäkuutiot pois ja levitä pellille kesäkurpitsaviipaleet. Paahda myös kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat väriä. Käännä kerran paahtamisen aikana. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta. Leikkaa sienet 2 - 4 osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniä ja hienonnettua valkosipulia kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja balsamietikalla.

Hienonna salvia ja timjami ja lisää yrtit pannulle kuumennuksen loppuvaiheessa. Lisää joukkoon tuorejuustonokareita. Kokoa koverretun leivän sisään kerroksittain kesäkurpitsaa, sieniseosta, leipäkuutioita ja rucolaa. Aseta sienisalaattitäytteinen leipä tarjolle ja leikkaa jokaiselle ruokailijalle viipale leivästä.

Vinkki: Salaatin voi valmistaa myös pienten sämpylöiden sisään yksittäisiksi annoksiksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Välipalat
Ruokalaji: 
Täytetyt leivät
Erityisruokavalio: