Siianmätitoastit

Siianmätitoast, siianmäti, pieni suolainen
Pieni suolainen herättelee ruokahalua.

Reseptit 8-10 hengelle

2 viipaletta paahtoleipää
50 g siianmätiä
2 rkl pehmeää voita
0,5 punasipulia
2 rkl smetanaa
suolaa, sokeria, punaviinietikkaa, mustapippuria ja rypsiöljyä
tuoretta tilliä koristeeksi

Kuori punasipuli ja leikkaa se pituussuunassa ohueksi veneeksi. Lämmitä muutama lusikallinen rypsiöljyä kattilassa ja pyöräytä punasipuliveneet siinä. Lisää maun mukaan punaviinietikkaa, suolaa, sokeria ja mustapippuria. Anna sipulin marinoitua ja jäähtyä.

Voitele paahtoleipäviipaleet pehmeällä voilla. Kanttaa leivistä reunat pois ja leikkaa leivät neljään osaan. Paahda leivät paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi.

Lusikoi mäti paahdetuille leipäpaloille ja koristele se smetanalla, marinoidulla punasipulilla ja tuoreella tillillä.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton