(4 hengelle alkuruuaksi)
2 sillifileettä (esim. Matjessilliä)
4 siivua mallasleipää
1 prk kermaviiliä
kevätsipulia
Tomaattimarmeladi
4 tomaattia
1 pala vaniljatankoa
0,5 dl hillosokeria
1 tähtianis
½ sitruunan mehu
½ sitruunan kuori
suolaa
mustapippuria
Halkaise tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Laita tomaatit kattilaan ja lisää joukkoon pieni pala vaniljatankoa, hillosokeri ja tähtianis. Hauduttele tomaatteja miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mehu. Ota kattila pois levyltä ja anna maustua hetki. Paseeraa seos siivilän läpi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
Tarjoile silli mallasleivän, tomaattimarmeladin, kermaviilin sekä hienonnetun kevätsipulin kera. Annoksen seuraksi sopii myös keitetty varhaisperuna.