Sillimousse

150 g matjessilliä tai muuta maustesilliä
120 g smetanaa (1 pieni prk)
1 dl kermaa
2 liivatelehteä
ripaus suolaa ja valkopippuria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.

Soseuta silli monitoimikoneessa, sauvasekoittimella tai painele se siivilän läpi. Ota reilu teelusikallinen smetanaa erikseen. Sekoita loput smetanasta sillin joukkoon. Sulata liivatteet mikroaaltouunissa pienen smetananokareen kera. Lisää se ohuena nauhana sillitahnan joukkoon. Mausta seos tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kermavaahto kahdessa erässä kevyesti nostellen. Kaada massa tarjoiluastiaan. Hyydytä sillimoussea muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoa sillimoussen kanssa sinappikreemiä ja glögihyytelöä.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton