0,5 l mansikoita
2 dl valmista sitruunateetä
0,5 dl sokeria
4 pulla- tai ranskanleipäviipaletta
100 g maustamatonta kevyttä tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
margariinia paistamiseen
(paahdettuja mantelilastuja)
Pane kattilaan tee ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut ja anna seoksen jäähtyä. Viipaloi peratut mansikat kulhoon ja kaada viileä sokeritee mansikoiden päälle. Anna maustua viileässä noin 30 minuutin ajan.
Paista pulla- tai leipäviipaleet rapeiksi molemmin puolin. Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri ja voitele viipaleet seoksella.
Viimeistele annokset marinoiduilla, valutetuilla mansikoilla ja halutessasi paahdetuilla mantelilastuilla. Tarjoa mansikat heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry