Speltti-mansikkakakku

spelttimansikkakakku, speltti, mansikka, leivonta
Näyttävä ja maukas katseenvangitsija kesäiseen kahvipöytään syntyy speltistä ja tuoreista mansikoista.

Kakkupohjaan
100 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
4 dl isoja spelttihiutaleita tai kaurahiutaleita
3 rkl perunajauhoa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen
1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
0,5 l tuoreita mansikoita

Sulata voi ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Sekoita spelttihiutaleet, perunajauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Jaa taikina tasan kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin huolimattomasti lusikalla halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Taikina leviää ja tasoittuu paistamisen aikana. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 8 - 10 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä täysin pellillä tai tasaisella alustalla, jolloin ne kovettuvat.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon ruokajogurtti ja sokeri. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon.

Kokoa kakku. Aseta spelttilevy lautaselle ja kaada sen päälle täyte. Ympäröi levy mansikanpuolikkailla. Levitä täytettä niin, että se ulottuu mansikoiden väliin reunoille asti. Aseta päälle toinen spelttilevy ja anna hyytyä ja vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele speltti-mansikkakakku tuoreilla mansikoilla.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen