Suklaa-rahkatorttu

noin 20 viipaletta

Pohjaan
3 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen
1 dl kiinteää mansikkahilloa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
0,5 tlk maitorahkaa
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi. Nosta toinen samankokoinen leivinpaperipala pöydälle ja ripottele siihen sokeria, leseitä, kookoshiutaleita tai korppujauhoja. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa edelleen, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää jauhot siivilän läpi. Sekoita varoen. Levitä taikina pellille ja kypsennä noin 6 - 7 minuuttia.

Kumoa torttu toiselle sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi ja jäähdytä torttulevy. Levitä hillo torttulevyn päälle.

Vaahdota kerma ja sekoita siihen valutettu maitorahka ja vaniljasokeri. Levitä vaahto päällimmäiseksi. Kierrä levy pitkä sivu edellä varovasti rullaksi ja kiedo leivinpaperiin. Nosta suklaa-rahkatorttu saumapuoli alaspäin jäähtymään hetkeksi ennen viipalointia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen