Suklaaunelmat

20 kappaletta

2 valkuaista
1 dl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
50 g valkosuklaata

Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on jäykkää ja pysyy alassuin käännetyn kulhon pohjalla. Siivilöi päälle kaakaojauhe ja kääntele varovasti taikinan joukkoon (seos saa jäädä raidalliseksi).

Lusikoi seos pieneen pakastepussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Pursota marenkitaikinasta leivinpaperille noin 40 nokaretta. (Voit myös lusikoida taikinan pellille.) Kypsennä 100-asteisessa uunissa noin tunti ja anna marenkien kuivua vielä puolisen tuntia uunin jälkilämmössä.

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata pienellä teholla mikroaaltouunissa välillä sekoittaen, jotta suklaa sulaa tasaisesti. Kasta marengin pohja valkosuklaaseen ja yhdistä pohjastaan toiseen marenkiin.

Pane suklaaunelmat hetkeksi pakastimeen ennen tarjoamista. Tarjoa vahvan kahvin tai espresson kanssa.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Pikkuleivät, Rahkat ja vaahdot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen