12 annosta
Pohjaan
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täytteeseen
4 liivatelehteä
5 dl puolukoita
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
170 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl vettä
Kakkuvuoan voiteluun
margariinia
kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet kulhossa ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja kaakaolla jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Varaa yksi desilitra puolukoita koristeluun ja survo loput puolukat.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon lopuksi tuorejuusto. Mausta seos sokerilla. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita jäähtynyt liivateseos täytteeseen.
Halkaise kakku kolmeen osaan. Levitä täyte väleihin ja kannen päälle. Koristele puolukkatäytekakku puolukoilla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.