Suppilovahverokastike Kotimäen koulun tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Kotimäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailuun 2014.

0.5l-1l suppilovahveroita ja kanttarelleja
1 sipuli
suolaa
pippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa 

Kuori ja hienonna sipuli. Perkaa ja huuhdo sienet. Kuullota sipulit pienessä määrässä rasvaa. Lisää joukkoon sienet ja paista niin kauan kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vehnäjauhot joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sen jälkeen ruokakerma koko ajan sekoittaen. Hauduta kannen alla noin kymmenen minuuttia ja sekoita välillä.

Ohje: Kotimäen koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kastikkeet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton