Suppilovahverokeitto Vinkkilän tapaan

Ruokavisa, loppukilpailu, Vinkkilän koulu, kuva Jussi Ulkuniemi
Resepti on Vinkkilän koulun menusta Ruokavisan loppukilpailusta 2013.

2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 ½ sipulia
nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl kermaa
2 rkl kasvisfondia
4 rkl sulatejuustoa
4 siivua pekonia

  1.  Laita kulhoon vettä ja sienet veteen likoamaan.
  2. Pilko sipuli hienoksi.
  3. Purista sienistä ylimääräinen vesi pois. Säästä vesi.
  4. Laita kattilaan nokare voita, sienet ja sipulit.
  5. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin.
  6. Lisää 1 dl sienten liotusvettä ja kerma.
  7. Lisää sulatejuusto.
  8. Pilko pekonit ja ruskista pannulla.
  9. Ripottele pekonit keiton päälle.

Resepti: Vinkkilän koulu, Ruokavisan loppukilpailu 2013.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton