Sydämelliset punajuurisämpylät

10 - 15 kpl

3 dl rasvatonta maitoa tai piimää
½ pakettia hiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 tuoretta tai säilykepunajuurta raastettuna
4 dl grahamjauhoja
1 dl ruisleseitä
1-2 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai piimään. Lisää siirappi, suola, öljy ja punajuuriraaste. Sekoita jauhot keskenään ja lisää hitaasti nesteen joukkoon samalla voimakkaasti vaivaten. Jätä taikina pehmeäksi. Kohota taikinaa puolisen tuntia liinan alla. Kun taikina on kohonnut, muotoile siitä sämpylöitä joko leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai muffinsivuokiin. Halutessasi koristele esimerkiksi ruisleseillä, siemenillä tai juustoraasteella. Jätä kohoamaan liinan alle vielä 15 minuutiksi. Paista sämpylöitä 225 C:ssa 10-12 minuuttia.

Ohje: Marika Kuittinen, Hamina

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Leivät ja sämpylät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton