Syksyn paras omenakakku

Pohjaan
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa

Täytteeseen
4 dl omenalohkoja kuorittuina
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 dl rusinoita
1 tl kanelia

Päälle
mantelirouhetta tai -lastuja

Hauduta omenalohkot sitruunamehussa puolikypsiksi. Jäähdytä lohkot ja lisää joukkoon rusinat ja kaneli. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen koko ajan seosta vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos ja neste taikinaan.

Levitä puolet taikinasta irtopohjaiseen, hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kaada täyte päälle ja sen jälkeen loput taikinasta. Ripottele pinnalle runsaasti mantelirouhetta tai -lastuja. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti.

Irrota omenakakku vuoasta vasta hieman jäähtyneenä. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa omenakakun lisäkkeenä vaniljakastiketta tai pehmeää vaniljajäätelöä.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen