Tapaskasvikset ja tsatsiki

4 porkkanaa
1 paprika
100 g herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
ripaus pippuria tai paprikajauhetta

Tsatsikiin
neljännes kurkkua
1 dl maustamatonta rasvatonta jogurttia
ripaus suolaa ja sokeria
ripaus mustapippurirouhetta
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja suikaloi porkkanat ja paprika sekä puolita puhdistetut herkkusienet. Siirrä kasvikset kulhoon. Lisää kasvisten joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kahdella puuhaarukalla nostellen tai käsin.

Levitä ensin porkkanat tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.

Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä kurkkuraaste valumaan siivilään ja paina kevyesti talouspaperin avulla enin neste pois. Yhdistä kurkkuraaste jogurttiin ja mausta seos. Tsatsiki toimii tapaskasvisten dippikastikkeena.

Vinkki: Kokeile paahtaa samaan tapaan myös punajuuri- ja palsternakkasuikaleita sekä perunalohkoja. Tapaskasvisten kanssa voi tarjota myös uunissa alhaisella lämpötilalla (n.120 astetta) kuivattuja ruisleipiä, jotka on leikattu tikuiksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton