Normaali versio

Tartarlajitelma

tartarlajitelma, tartar, sieni, siika
Tartarlajitelma sopii esimerkiksi juhlaviin illanistujaisiin.

Kokoa tartarlajitelma seuraavista aineksista
12 tartarpalloa (sieni-, siika- ja kylmäsavuporotartareita)
2 viipaletta vehnäpaahtoleipää
2 viipaletta ruisleipää
salaatinlehtiä
12 tomaattisuikaletta (vain kiinteä hedelmäliha)
12 punasipulisuikaletta
(2 tl ruohosipulia)

Sienitartariin
2 dl metsäsienikuutioita
1 silputtu punasipuli
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1tl punaviinietikkaa
2 tl hunajaa
mustapippuria
(suolaa)

Liota sieniä vedessä muutama tunti tai yön yli, jos käytät suolasieniä. Valuta sienet hyvin ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita sienet ja punasipulisilppu keskenään.

Mausta seos kevyesti öljyllä, etikalla, hunajalla ja mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

Siikatartariin
350 g tuoresuolattua siikaa
3 rkl hienonnettua purjoa
2 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl smetanaa
mustapippuria

Käytä valmiiksi tuoresuolattua siikaa tai pane siikafilee vuorokaudeksi maustumaan. Käytä mausteeksi merisuolaa, roseepippuria, tillinvarsia ja sokeria.

Kuutioi kala. Sekoita siikakuutiot, hienonnettu purjo, tilli ja smetana keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria.

Kylmäsavuporotartariin
400 g kylmäsavustettua poronpaistia
2 rkl raastettua piparjuurta
5 rkl majoneesia

Kuutioi poronpaisti ja sekoita kuutiot piparjuurella maustettuun majoneesiin.

Tarjoiluohje: Tee tartareista kahdella lusikalla munanmuotoisia palloja tai muotoile ne pienillä muoteilla. Leikkaa paahtoleivät kolmioiksi ja paahda ne uunissa tai leivänpaahtimessa. Aseta tartarit lautasen keskelle ympyrään. Koristele annos salaatinlehdillä, tomaatti- ja punasipulisuikaleilla sekä ruohosipulilla. Lisää paahdetut leipäkolmiot lautaselle.

 

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: