Huom! Annos kahdelle
2 fenkolia
1 sipuli
1 rkl voita tai öljyä
3,5 dl vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ tl viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
100 g savuporoa
fenkolin lehtitupsuja
Huuhtele fenkolit ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kuumenna öljy tai voi kattilassa ja hauduta siinä hetki kasviksia. Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta kannen alla, kunnes fenkoli on pehmeää. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siivilöi keitto takaisin kattilaan. Lisää joukkoon tuorejuusto ja viherpippuri. Kuumenna ja sekoita keitto tasaiseksi. Suikaloi keittoon savuporo ja saksi koristeeksi fenkolin lehtitupsuja.
Tarjoa keiton kera hyvää leipää.