Täytetty porsaan sisäfilee Lyseonmäen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, Lyseonmäen koulun pääruoka
Ohje on Lyseonmäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailusta 2015.

n. 600g porsaan sisäfilé
n. 20 g kuivattuja kotimaisia sieniä
n. 50 g sipulisilppua
pieni loraus öljyä
n. 1,25 dl smetanaa
nokare voita tai loraus öljyä

Avaa sisäfilé ja nuiji levyksi. Liota kuivattuja sieniä vedessä. Freesaa sipulia öljyssä hetki ja lisää smetanaa. Anna porista pieni hetki. Lisää sieni-smetanatäyte filéelle ja sulje filé joko cocktailtikuilla tai uuninkestävällä narulla.

Kuumenna puhtaalla pannulla nokare voita tai loraus öljyä. Paista pannulla pinta filéeseen ja aseta filé uunivuokaan. Paista n. 30 min 175°c. Siirrä kypsynyt filé folioon vetäytymään. Leikkaa tarjoiltaessa siivuiksi.

Ohje: Lyseonmäen koulu, Ruokavisa 2015

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: