Täytetty uunilahna

1 iso lahna (noin 1 kg)
1 tl suolaa

Täytteeseen
salottisipuli
2 rkl öljyä
1 iso porkkana
tilliä hienonnettuna
sitruunapippuria

Pinnalle
1 muna
0,5 dl korppujauhoja

Valeluun
kalalientä

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota sipulia hetki öljyssä, lisää porkkanaraaste ja jatka kuullottamista hetki. Ota pois levyltä ja lisää runsaasti hienonnettua tilliä ja sitruunapippuria. Ripottele suolaa peratun kalan päälle ja sisälle.

Täytä kalan vatsa täyteellä ja sulje hammastikuilla. Aseta kala voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti. Valele uunilahnaa välillä kalaliemellä.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Laktoositon