Täytetyt kurkkuveneet

4 - 6 pienehköä herkkukurkkua

Täytteeseen
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso omena tai 2 pientä omenaa
1 - 2 rkl lehtiselleriä hienonnettuna
ripaus valkopippuria
ripaus currya

Halkaise kurkut pitkittäin. Vedä veitsellä halkaistuun pintaan kaksi vinoa pitkittäisviiltoa ja koverra keskeltä osa pois, näin täyte pysyy paremmin kurkun päällä.

Sekoita tuorejuustoon karkealla terällä raastettu omena, silputtu lehtiselleri ja mausteet. Täytä kurkunpuolikkaat seoksella. Tarjoa täytetyt kurkkuveneet alkupalana tai pienenä suolaisena yöpalana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Iltapalat, Välipalat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton