Täytetyt paprikat

täytetyt paprikat, paprika, kasvisruuat
Muista huomioda kasvisruokailijat pikkujouluissa! Ruokaisat täytetyt paprikat maistuvat myös muullekin juhlakansalle.

4 paprikaa
2 sipulia
2 - 3 naurista tai porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
400 g (n. 7 dl) tuoreita sieniä (herkkusieniä, siitakkeita, osterivinokkaita)
puolikas mausteparika tai chilikastiketta maun mukaan
2 tl öljyä paistamiseen
2 dl tuoreita herneitä
100 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
0,5 tl rouhittua pippuria
(suolaa)
(Pinnalle juustoraastetta)

Halkaise huuhdellut paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Kanta voi jäädä paikoilleen. Nosta paprikanpuolikkaat uunivuokaan.

Hienonna sipulit. Kuori nauriit ja raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paloittele sienet pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuoreen maustepaprikan puolikas.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää naurisraaste sekä sellerit ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.

Kumoa kasvisten sekaan sienet ja jatka jälleen paistamista, kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Sekoita kasvisten joukkoon maustepaprika, herneet ja sulatejuusto. Kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta yrteillä ja pippurilla.

Jaa kasvisseos paprikanpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle halutessasi hiukan juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja pinnalla oleva juusto sulanut.

Vinkki: Voit käyttää täytteeseen sulatejuuston sijaan raejuustoa tai murusteltua fetaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen