Normaali versio

Timjamimuffinit

timjami, leivonta, timjamimuffinit, suolainen
Ruokaisat timjamimuffinit ovat hyvä vaihtoehto suolaiseen leivontaan. Lisäkeeksi sopivat tuorejuusto ja vihersalaatti.

6 - 8 isoa tai 12 pienempää

2 munaa
0,75 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
2,5 dl maitoa
n. 300 g kesäkurpitsaa
1 pieni punainen paprika
2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
0,5 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaura- tai muita leseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl leivinjauhetta

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja maito. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja hienonna paprika. Lisää kasvikset, timjami ja suola muna-maitoseokseen. Sekoita keskenään jauhot, leseet, siemenet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet nopeasti taikinapohjaan. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa timjamia.

Jaa taikina muffinipellin koloihin tai paperisiin vuokiin ja paista uunissa keskimmäisellä ritilätasolla. Paista pienet muffineja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja isoja 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja muffinit alkavat irrota vuokien reunoilta. Anna timjamimuffinien jäähtyä hetken aikaa ja nosta tarjolle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Leivät ja sämpylät, Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen