Tomaattitäytteiset patongit

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täytteeseen
1 sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 - 2 valkosipulinkynttä
2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
2 - 3 tl pizzamaustetta tai basilikaa
0,5 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Voiteluun
munaa

Pinnalle
juustoraastetta
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Valmista täyte. Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua hetki pannussa. Lisää tomaattimurska ja puserretut valkosipulinkynnet. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia kunnes seos on sosemaisen kiinteää. Mausta seos sokerilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinaa halkaisijaltaan noin 30 cm pyöreäksi levyksi. Levitä levylle puolet täytteestä ja juustoraasteesta. Kääri levy rullaksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä vinot viillot patongin pintaan. Valmista toinen patonki samalla tavalla.

Anna leivonnaisten kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Voitele pinta munalla ja ripottele päällle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä. Paista patongit  225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Iltapalat, Leivonnaiset, Välipalat
Ruokalaji: 
Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat, Täytetyt leivät
Erityisruokavalio: 
Munaton