Tuoretomaattikeitto

7 kypsää tomaattia
1 puna- tai keltasipuli
2 - 4 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
5 - 6 dl tomaattimehua ja/tai kasvislientä
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
3 - 5 tippa tabascoa
2 rkl sitruunamehua
varsiselleriä viipaleina
paprikaa kuutioina

Lisäksi
fetajuustoa murusina tai raejuustoa

Leikkaa tomaatit 2 - 4 osaan ja poista kanta. Laita tomaatit, valkosipuli ja basilika monitoimikoneen teholeikkuriin ja aja soseeksi. Lisää tomaattimehu ja/tai kasvisliemi ja mausta keitto suolalla, sokerilla, tabascolla ja sitruunamehulla. Kaada keitto kulhoon.

Kuori sipuli ja hienonna pieneksi. Sipulista tulee herkästi kitkerää, jos se hienonnetaan monitoimikoneessa.

Lisää hienonnettu sipuli, varsiselleriviipaleet ja paprikakuutiot. Anna keiton maustua kylmässä muutama tunti tai jopa yön yli. Tarkista maku.

Ripottele pinnalle basilikaa. Tarjoa juusto erikseen toisesta kulhosta. Ruokailijat voivat ripotella sitä keittoonsa haluamansa määrän. Tarjoa tuoretomaattikeitto kylmänä vaalean leivän kanssa.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen