Tyrni-juustokakku

reseptikuva

8 - 10 annosta

8 - 9 (125 g) suklaakeksiä
75 g voita
5 liivatelehteä
4 rkl tyrnimehua
2 munaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vaahterasiirappia
1 prk (2 dl) vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

Kiilteeseen
2,5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
0,5 dl tyrnimehua

Vuoraa irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Murenna keksit hienoksi ja lisää joukkoon voisula. Levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Vaahdota kananmunat, sokeri ja siirappi. Vaahdota vaniljakastike. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Yhdistä molemmat vaahdot sekä tuorejuusto. Lisää joukkoon liivateseos hiukan jäähtyneenä koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Valmista kiille kakun päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sokeri koko ajan sekoittaen ja lopuksi tyrnimehu. Kaada hieman jäähtynyt liemi hyytyneen kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia. Irrota valmis tyrni-juustokakku varovaisesti vuoasta ja aseta tarjolle.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen