Tyrnivaahto

50 g tyrnisosetta
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 valkuainen
1 liivatelehti

Sekoita vesi ja tyrnisose. Vatkaa sokeri ja valkuainen vaahdoksi. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä ja liuota se sitten puserrettuna kuumaan vesitilkkaan ja lisää tyrni-vesiseokseen.

Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto ja kaada pieniin laseihin. Anna tyrnivaahdon hyytyä jääkaapissa.

Huom. Voit valmistaa raikkaita vaahtoja muistakin marjasoseista tai esimerkiksi passionhedelmästä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Välipalat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Hedelmä- ja marjavälipalat, Rahkat ja vaahdot
Erityisruokavalio: