Uunijuurekset Kotimäen koulun tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Ohje on Kotimäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailusta 2014.

1 punajuuri
1 porkkana
1 pieni lanttu
hunajaa
oliiviöljyä
merisuolaa
tuoretta basilikaa ja minttua

Pese ja kuori juurekset. Paloittele juurekset suunnilleen samankokoisiksi. Laita juurekset vuokaan lisää hunaja, oliiviöljy ja ripaus merisuolaa. Hienonna basilika ja minttu, lisää yrtit juuresten joukkoon ja sekoita. Laita juurekset uuniin 200*c ja anna olla noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä.
 

Ohje: Kotimäen koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton